El portaveu de Compromís afirma que els anuncis per a 2019 de noves vies entre Castelló i València “són noves cortines de fum”

Madrid, 6 de juliol de 2017
El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha afirmat avui que els anuncis del Ministre de la Serna d’un hipotètic inici d’obres per a 2019 de dues noves vies de tren entre Castelló i València, mereixen diverses consideracions. En primer lloc, segons Mulet “que el Ministre reconega que fan falta almenys dues vies, ens dóna la raó quan veníem criticant que el tercer fil era un monumental empastre, ja que suposava embotir en un mateix carril trens de velocitat alta, d’alta velocitat, regionals, llarg recorregut, rodalies, mercaderies i el corredor mediterrani, en una línia ja de per si sobresaturada. Se’ns va vendre aquesta actuació que ha sigut caòtica, arribant tard i malament, com la panacea i, ara, el mateix ministre reconeix que fan falta més vies, com ja li dèiem”.

El senador de Castelló explica que “la mentida de l’AVE fins a Castelló era intentar vendre que, per incrustar un tren AVE en una línia fèrria de rodalies saturada, ja tindríem el tren AVE a Castelló, però açò sí; per a anar a Madrid, mai per a anar a Barcelona i/o Europa. Era una mentida que continuen avui dia venent-la com un gran assoliment quan és un monumental fiasco, un engendre d’AVE”.

Mulet recorda que Foment sempre ha incomplit amb els terminis i anuncis. “Que ara ho pospose per a 2019, quan el PP ja no estarà governant, aquesta actuació, té la mateixa credibilitat de totes les promeses del PP: cap. Tots els terminis els han incomplits i totes les promeses d’actuacions concretes s’han quedat en simples succedanis drapaires que no solucionen gens. Per açò, si fins a quan en els pressupostos generals apareixen partides concretes d’inversions que després no es materialitzen, que parlen d’anuncis a dos anys vistes, mentre neguen aquest tipus d’inversions en els PGE de 2017, no té cap credibilitat”.

“Anunciar 1.100 milions d’euros per a 2019, quan enguany han negat 45 milions per a les rodalies entre Castelló i Tortosa, és burlar-se de nou de la gent amb ferotgia”, ha afirmat el senador ecosocialista- “l’AVE és un tren elitista i megalòman que absorbeix totes les inversions del tren tradicional que usa la gent, però no poden continuar prenent-nos el pèl. Per què aqueixes dues vies no s’han fet ara amb les actuacions del tercer fil?, si amb el tercer fil ja s’ha generat un caos, que es vol, tornar a sumir-nos en el mateix en anys esdevenidors?, existeix realment amplària suficient al costat de les vies actuals entre Castello i València per a situar dos més o ens veurem en un nou trecacloques per a per  on dissenyem les vies, amb el conseqüent impacte en els municipis i termes municipals?”, s’ha preguntat.

Mulet ha exigit a de la Serna menys anuncis a llarg termini i més solucions reals “rodalies contínua sent un caos en el País Valencià, la inversió per a enguany és nul·la. Menys mentides i més solucions i açò és posant diners sobre la taula, diners que el PP ens ha negat reiteradament, malgrat ser diners nostres”.