Insisteixen gairebé cinc mesos després que tramiten un expedient disciplinari “del qual es derivaran les sancions que siguen procedents“, el que no dóna cap garantía al no facilitar els documents

Madrid, 1 juliol 2017

El Govern segueix ocultant i protegint a l’autor del tuit ofensiu contra el conseller d’Educació valencià, Vicent Marzà, emés des del perfil oficial de Rodalies Renfe de València. El cas d’aquest mal ús d’un perfil institucional per realitzar atacs polítics està sent ocultat des del mes de febrer, sense donar cap resposta convincent i sense informar els senadors de Compromís quí va ser el que va publicar aquest tuit, si es tractava d’algun membre exaltat de les noves generacions del PP o les mesures disciplinàries que s’han pres contra l’autor d’aquest tuit o les identificacions practicades entre els que tenen les claus per gestionar les xarxes socials de Rodalies València.

Com de costum, són insultants les respostes, ja que ens expliquen amb gran detall el funcionament del servei a twitter, el procés de selecció realitzat, la formació rebuda, fins i tot les estadístiques (seguidors, visites, impressions i tuits emesos) i la suposada acceptació del perfil social i, únicament, que es va iniciar un expedient de què es derivaran les sancions que siguen procedents, si s’escau. Afirmació que no dóna cap classe de garantia, en no facilitar cap mena de còpia dels expedients, sancions o mesures adoptades“, ha assenyalat Mulet.

Després de mesos d’evasives i falta de concreció, el senador Carles Mulet va tornar a interpel·lar per aquesta qüestió per conèixer quina persona en concret havia estat expedientada i l’estat de la proposta de sanció.

@ CercaníasVLC hauria de ser utilitzada únicament, segons els senadors valencians, per informar els ciutadans de les incidències o millores en el servei, però per contra veiem com s’utilitza políticament des d’una institució com Renfe per atacar un representant polític democràticament elegit. “Resulta intolerable“, ha assenyalat Mulet “que envien judicis de valor que llegeixen milers d’usuaris sobre la pertinença o no del conseller a una entitat i que per això se’l titlle de pancatalanista, utilitzant un tipus de llenguatge que segons les seues pròpies condicions d’ús del compte no permeten als seus usuaris. Tot un exemple“, ha conclòs.

01072017twiter marzà 01072017twiter marzà r

El Gobierno lleva cinco meses ocultando la identidad y medidas hacia quien insultó desde Renfe al conseller Marzà

Insisten casi cinco meses que tramitan un expediente disciplinario “del que se derivarán las sanciones que procedan”, lo que no da ninguna garantía al no facilitar los documentos 

Madrid, 1 de julio de 2017

El Gobierno sigue ocultando y protegiendo al autor del tuit ofensivo contra el conseller de Educación valenciano, Vicent Marzà, vertido desde el perfil oficial de Cercanías Renfe de València. El caso de este mal uso de un perfil institucional para realizar ataques políticos está siendo ocultado desde el mes de febrero, sin dar ninguna respuesta convincente y sin informar a los senadores de Compromís quién fue el que publicó este tuit, si se trataba de algún miembro exaltado de las nuevas generaciones del PP o las medidas disciplinarias que se han tomado contra el autor de este tuit o las identificaciones practicadas entre quienes tienen las claves para gestionar las redes sociales de Cercanías València.

Como de costumbre, son insultantes las respuestas, pues nos explican con gran detalle el funcionamiento del servicio en twitter, el proceso de selección realizado, la formación recibida, incluso las estadísticas (seguidores, visitas, impresiones y tuits emitidos) y la supuesta aceptación del perfil social y, únicamente, que se inició un expediente del que se derivarán las sanciones que procedan en su caso. Afirmación que no da ninguna clase de garantías, al no facilitar ninguna clase de copia de los expedientes, sanciones o medidas adoptadas”, ha señalado Mulet.

Tras meses de evasivas y falta de concreción, el senador Carles Mulet volvió a interpelar por esta cuestión para conocer qué persona en concreto había sido expedientada y el estado de la propuesta de sanción.

@CercaníasVLC debería utilizarse únicamente, según los senadores valencianos para informar a los ciudadanos de las incidencias o mejoras en el servicio, pero por el contrario vemos cómo se utiliza políticamente desde una institución como Renfe para atacar a un representante político democráticamente elegido. “Resulta intolerable”, ha señalado Mulet “que envíen juicios de valor que leen miles de usuarios sobre la pertenencia o no del conseller a una entidad y que por ello se le tilde de pancatalanista, utilizando un tipo de lenguaje que según sus propias condiciones de uso de la cuenta no permiten para sus usuarios. Todo un ejemplo”, ha concluido.