https://youtu.be/Kq67cKOSzGQ

legion novio de muerte oncologiaMulet lamenta el cinisme de la resposta

Madrid, 07 de juny de 2017. El senador de Compromís, Carles Mulet, va registrar l’abril passat aquesta pregunta:
“Representants de la Legió Espanyola han visitat recentment un hospital d’Oncologia Infantil a Màlaga i no han tingut millor repertori per a cantar a aquests xiquets que la cançó ” El novio de la muerte”. Per açò es pregunta:


-Com es regula la presència d’actuacions militars en hospitals públics?
De qui ha sigut la responsabilitat d’aquesta actuació i qui va escollir aquest
repertori?

RESPOSTA: El desenvolupament de l’activitat a la qual fa referència La seua Senyoria es troba regulat en la Instrucció General (I.G.) 02/17, de 17 de febrer, “Representació Institucional de l’Exèrcit de Terra i Accions de Cooperació”, en tractar-se d’una acció de cooperació realitzada a instàncies d’un ens aliè a l’Exèrcit de Terra (ET) / Ministeri de Defensa.

Com tota acció de cooperació, el ET no organitza les activitats d’aquests ens. Únicament col·labora amb l’organitzador, desenvolupant el rol que se li requereix i solament en cas d’autoritzar-se l’acció de cooperació. 

La visita es va coordinar prèviament per part de la Congregació de Mena amb la Delegació de Salut de la Junta d’Andalusia i amb l’Hospital Matern Infantil de Màlaga, recaptant a més l’autorització de les famílies. 


La responsabilitat és de l’organització, el ET solament coopera. La col·laboració del ET va ser autoritzada per les Autoritats amb potestat per a açò d’acord amb la I.G. 02/17. Les activitats que es van dur a terme van ser, successivament: presentació a la direcció de l’hospital, visita a xiquets ingressats en planta d’oncologia, exhibició en ludoteca amb altres xiquets ingressats en l’hospital i signatura del llibre de visites de l’hospital.

La visita als xiquets en la planta d’oncologia (13 xiquets) va consistir exclusivament en el lliurament de regals (peluixos i samarretes) i xarrada amb xiquets i les seues famílies. En cap moment es va interpretar en eixa planta “El novio de la muerte”.

Mulet ha afirmat que aquesta última afirmació és una frivolitat “no sabem en quina planta es va cantar ( molt mal, per cert), aquest himne, però el video que ha circulat no ha deixat lloc a dubtes que sí es va cantar en aquest hospital i davant xiquets de la unitat d’oncologia, que es fera en una altra planta, no lleva ferro a l’assumpte, ja que anava dirigida directament a aquests . Segurament com es desprèn de la resposta, es va cantar o va bramar aquest himne en la ludoteca, per als menors, la qual cosa demostra una falta de tacte total tant dels responsables militars, la Congregació de Mena amb la Delegació de Salut de la Junta d’Andalusia i amb l’Hospital Matern Infantil de Màlaga. Aquest tipus d’imatges ens retrotrauen a èpoques passades, i ens avergonyeixen; missatges bèl·lics acompanyats de lletres macabres davant uns xiquets que lluiten per la seua vida. No existeix un col·lectiu més apropiat per a visitar a aquests menors?.

El senador de Compromís ha afirmat que aquesta defensa del Govern a aquest tipus d’actes, demostra la falta d’una regulació més assenyada i actual.

 

Gobierno justifica que la Legión cantara a los niños de Oncologia de Málaga “ El novio de la Muerte”
Mulet lamenta el cinismo de la respuesta
Madrid, 07 de junio de 2017. El senador de Compromís, Carles Mulet, registró el pasado abril esta pregunta:

Representantes de la Legión Española han visitado recientemente un hospital de Oncología Infantil en Málaga y no han tenido mejor repertorio para cantar a estos niños que la canción ” El novio de la muerte”. Por ello se pregunta:

-¿Cómo se regula la presencia de actuaciones militares en hospitales públicos?

¿De quién ha sido la responsabilidad de esta actuación y quién escogió este

repertorio?

 

 

RESPUESTA: El desarrollo de la actividad a la que hace referencia Su Señoría se encuentra regulado en la Instrucción General (I.G.) 02/17, de 17 de febrero, “Representación Institucional del Ejército de Tierra y Acciones de Cooperación”, al tratarse de una acción de cooperación realizada a instancias de un ente ajeno al Ejército de Tierra (ET) / Ministerio de Defensa.

 

 Como toda acción de cooperación, el ET no organiza las actividades de dichos entes. Únicamente colabora con el organizador, desarrollando el rol que se le requiere y solo en caso de autorizarse la acción de cooperación.

 

La visita se coordinó previamente por parte de la Congregación de Mena con la Delegación de Salud de la Junta de Andalucía y con el Hospital Materno Infantil de Málaga, recabando además la autorización de las familias.

La responsabilidad es de la organización, el ET solamente coopera. La colaboración del ET fue autorizada por las Autoridades con potestad para ello de acuerdo con la I.G. 02/17. Las actividades que se llevaron a cabo fueron, sucesivamente: presentación a la dirección del hospital, visita a niños ingresados en planta de oncología, exhibición en ludoteca con otros niños ingresados en el hospital y firma del libro de visitas del hospital.

 

 La visita a los niños en la planta de oncología (13 niños) consistió exclusivamente en la entrega de regalos (peluches y camisetas) y charla con niños y sus familias. En ningún momento se interpretó en esa planta “El novio de la muerte”.

 

Mulet ha afirmado que esta última afirmación es una frivolidad “no sabemos en qué planta se cantó ( muy mal, por cierto), este himno, pero el video que ha circulado no ha dejado lugar a dudas que sí se cantó en este hospital y ante niños de la unidad de oncología, que se hiciera en otra planta, no quita hierro al asunto, ya que iba dirigida directamente a estos . Seguramente como se desprende de la respuesta, se cantó o berreó este himno en la ludoteca, para los menores, lo cual demuestra una falta de tacto total tanto de los responsables militares, la Congregación de Mena con la Delegación de Salud de la Junta de Andalucía y con el Hospital Materno Infantil de Málaga. Este tipo de imágenes nos retrotraen a épocas pasadas, y nos avergüenzan; mensajes bélicos acompañados de letras macabras ante unos niños que luchan por su vida. ¿No existe un colectivo más  apropiado  para visitar a estos menores?.

 

El senador de Compromís ha afirmado que esta defensa del Gobierno a este tipo de actos, demuestra la falta de una regulación más sensata y actual.