Senadors andalusos, castellanomanxecs, madrilenys i aragonesos menyspreen el corredor litoral.

Madrid, a 23 d’Abril de 2017. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat dues esmenes a la moció del PSOE andalús, castellanomanxec, madrileny i aragonès, en la qual es prioritzaa al corredor central i s’aposta per un corredor litoral secundari i convertit en una via morta en apostar finalitzar a Almeria i no a Algesires.
Mulet ha demanat que els senadors del PSOE de Múrcia, del País Valencià (Joan Lerma) i de Catalunya, mostren el seu suport a l’esmena i deixen de ser ostatges de la cúpula rància el PSOE andalús, que de nou actua amb miopisme, egoisme i menyspreu cap als valencians. “ El pròxim 25, quan es debata aquesta moció, es destaparen moltes cartes, i veurem si PP i PSOE de nou es pleguen a l’absurd posicionament de la casta andalusa del PSOE o aposta per la racionalitat en les inversions. El en el seu moment anomenat arc mediterrani és el motor econòmic de l’Estat, els principals ports estan en la costa, i el corredor central és un error estratègic”

El senador de Compromís ha explicat que es tracta d’una moció parany “ acabar reivindicant com postdata també el litoral, és un engany, ja que òbviament no es van a iniciar els dos alhora a causa del seu gran cost, el lobby del PSOE andalús menysprea a les comunitats mediterrànies, els senadors de les quals ni signen la moció, i l’esment secundari al corredor litoral és en si una declaració de guerra, en voler reduir-ho a la testimonialitat, ja que si aquest finalitza a Almeria com proposa el PSOE; es converteix en un atzucac, condemnat a ser sempre secundari. Estem parlant d’economia, i no de preferències territorials

Set dels nou ports més importants d’Espanya es troben en el que seria el corredor mediterrani pel litoral, (com són Algesires, Màlaga, Almeria, Alacant, Castelló, València, Tarragona i Barcelona), així com l’AP-7 i no tenen sentit propostes dissenyades per a afavorir únicament el port d’Algesires, que discorre per zona amb escassa activitat i que aïlla altres zones-

Primera moció: (Modificar el primer punt del text del PSOE per)

Per açò s’insta al Govern al fet que s’impulse com a prioritària la branca litoral del Corredor Mediterrani, i amb posterioritat, la interior. El Govern inclourà per a tal fi, les partides d’inversió suficients en els successius Pressupostos Generals de l’Estat, prioritzant aquells trams que es troben en circumstàncies més desfavorides, com el Tarragona-València, València-L’Alzina, Murcia-Almeria, Almeria-Granada, i també Algesires-Bobadilla, les vies de la qual no presenten altes prestacions i alguns casos saturació o falta de connexions ferroviària.

Una vegada ambdues branques es troben en condicions similars es continuarà la millora d’ambdues branques fins a aconseguir els estàndards de qualitat europeus per al transport de passatgers i mercaderies, continuant amb les inversions necessàries en els PGE.
Igualment es realitzarà amb el sistema viari, eliminant els peatges dels trams que ho pateixen actualment: Frontera-Barcelona-València-Alacant i Tarragona-Saragossa.

Segona esmena:

En cap cas és admissible en el segon paràgraf del text on diu “el ramal litoral del Corredor Transeuropeu Mediterrani entre la frontera Francesa i Almeria es concloga definitivament, en 2020”, hauria de dir en tot cas entre “la frontera Francesa i Algesires”, si no, la branca “litoral” passarà a ser un “atzucac ” oblidat.

Modificar segon punt: substituir Almeria per Algesires.

 

 

 

Compromís enmienda la moción del PSOE en el Senado que apuesta por el corredor central, y la califica de agresión a los valencianos.

 

Senadores andaluces, castellano manchegos, madrileños y aragoneses desprecian el corredor litoral.

 

Madrid, a 23 de Abril de 2017. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentado dos enmiendas a la moción del PSOE andaluz, castellano manchego, madrileño y aragonés, en la cual se prima al corredor central y se apuesta por un corredor litoral secundario y convertido en una vía muerta al apostar finalizar en Almería y no en Algeciras.

Mulet ha pedido que los senadores del PSOE de Murcia, del País Valencià (Joan Lerma) y de Catalunya, muestren su apoyo a la enmienda y dejen de ser rehenes de la cúpula rancia el PSOE andaluz, que de nuevo actúa con miopismo, egoísmo y desprecio hacia los valencianos. “ El próximo 25, cuando se debata esta moción, se destaparan muchas cartas, y veremos si PP y PSOE de nuevo se pliegan al absurdo posicionamiento de la casta andaluza del PSOE o apuesta por la racionalidad en las inversiones. El en su día llamado arco mediterráneo es el motor económico del Estado, los principales puertos están en la costa, y el corredor central es un error estratégico”

 

 

El senador de Compromís ha explicado que se trata de una moción trampa “ acabar reivindicando como postdata también el litoral, es un engaño, ya que obviamente no se van a iniciar los dos a la vez debido a su gran coste, el lobby del PSOE andaluz desprecia a las comunidades mediterráneas, cuyos senadores ni firman la moción, y la mención secundaria al corredor litoral es en si una declaración de guerra, al querer reducirlo a la testimonialidad, ya que si este finaliza en Almería como propone el PSOE; se convierte en un callejón sin salida, condenado a ser siempre secundario. Estamos hablando de economía, y no de preferencias territoriales”

 

 

Siete de los nueve puertos más importantes de España se encuentran en lo que sería el corredor mediterráneo por el litoral, (como son Algeciras, Málaga, Almería, Alicante, Castelló, València, Tarragona y Barcelona), así como la AP-7 y no tienen sentido propuestas diseñadas para favorecer únicamente el puerto de Algeciras, que discurre por zona con escasa actividad y que aísla otras zonas-

 

Primera moción: (Modificar la el primer punto del texto del PSOE por)

 

Por ello se insta al Gobierno a que se impulse como prioritaria la rama litoral del Corredor Mediterráneo, y con posterioridad, la interior. El Gobierno incluirá para tal fin, las partidas de inversión suficientes en los sucesivos Presupuestos Generales del Estado, priorizando aquellos tramos que se encuentren en circunstancias más desfavorecidas, como el Tarragona-Valencia, Valencia-La Encina, Murcia-Almería, Almería-Granada, y también  Algeciras-Bobadilla, cuyas vías no presentan altas prestaciones y algunos casos saturación o falta de conexiones ferroviaria.

 

Una vez ambas ramas se encuentren en condiciones similares se continuará la mejora de ambas ramas hasta alcanzar los estándares de calidad europeos para el transporte de pasajeros y mercancías, continuando con las inversiones necesarias en los PGE.

Igualmente se realizará con el sistema viario, eliminando los peajes de los tramos que lo padecen actualmente: Frontera-Barcelona-Valencia-Alicante y Tarragona-Zaragoza.

 

 

 

Segunda enmienda:

 

 

En ningún caso es admisible en el segundo párrafo del texto donde dice “el ramal litoral del Corredor Transeuropeo Mediterráneo entre la frontera Francesa y Almería se concluya definitivamente, en 2020”, debería decir en todo caso entre “la frontera Francesa y Algeciras”, si no, la rama “litoral” pasará a ser un “callejón sin salida ” olvidado.
Modificar segundo punto:  substituir Almería por Algeciras.