La coalició ha tractat hui de recuperar la inversió de 171.000 euros de 2016 que no va ser abonada al IVAM al no emetre el Ministeri d’Hisenda un informe

Madrid 5 d’abril de 2017

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciant hui al llarg de la defensa de l’esmena per reclamar el pagament de la subvencióde 2016 a l’IVAM que “Montoro empobreix, complica la vida als valencians amb els seus insultants pressupostos de l’Estat i margina les institucions valencianes com l’IVAM o l’Entitat Metropolitana de Transports de València“. Així el senador ha recordat que la política cultural del PP va estar basada en “saquejar l’IVAM i ara deixar-lo abandonat a la seua sort no completant la tramitació de la subvenció de 2016 en no emetre el preceptiu informe previ al pagament, tot i comptar la subvenció amb el vistiplau de la Secretaria d’Estat de Cultura“.

Els nous comptes de l’Estat “no corregeixen” l’inexplicable mal que es va fer a la institució cultural valenciana, en pressupostar una partida idèntica “el que evidencia la nova dinàmica de consens, pacte i diàleg del PP especialment a les autonomies on no governa“.

Per a Mulet és “indigne” el tracte del Govern al País Valencià i a les seues institucions culturals on, en les institucions com és el cas de l’IVAM, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport forma part del seu Consell Rector. “De 250.000 euros passem a zero el 2016 i el Govern mira cap a una altra banda, ignora les nostres necessitats i ens condemna a un infrafinançament cada vegada més engoixant, cada vegada més indigna i colonial al que no ens conformem, pel que presentarem esmenes fins a la sacietat als pressupostos“, ha assegurat Mulet. Alhora des de Compromís “apel·lem a diputats i senadors valencians que es planten davant aquesta manca de lleialtat i justícia en la inversió“.

Carles Mulet: “El PP margina y complica la vida a los valencianos por la vía presupuestaria” 

La coalición ha tratado hoy de recuperar la inversión de 171.000 euros de 2016 que no fue abonada al IVAM al no emitir el Ministerio de Hacienda un informe

Madrid, 5 de abril de 2017

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciando hoy durante la defensa de la enmienda para reclamar el pago de la subvención al IVAM de 2016 que “Montoro empobrece, complica la vida a los valencianos con sus insultantes presupuestos del Estado y margina a las instituciones valencianas como el IVAM o la Entidad Metropolitana de Transportes de València”. Así el senador ha recordado que la política cultural del PP estuvo basada en “saquear el IVAM y ahora dejarlo abandonado a su suerte no completando la tramitación de la subvención de 2016 al no emitir el preceptivo informe previo al pago, a pesar de contar la subvención con el visto bueno de la Secretaría de Estado de Cultura”.

Las nuevas cuentas del Estado “no corrigen” el inexplicable daño que se hizo a la institución cultural valenciana, al presupuestar una partida idéntica “lo que evidencia la nueva dinámica de consenso, pacto y diálogo del PP especialmente en las autonomías donde no gobierna”.

Para Mulet es “indigno” el trato del Gobierno al País Valenciano y a sus instituciones culturales donde en cuyas instituciones, como es el caso del IVAM, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte forma parte de su Consejo Rector. “De 250.000 euros pasamos a cero en 2016 y el Gobierno mira hacia otro lado, ignora nuestras necesidades y nos condena a una infrafinanciación cada vez más acuciante, cada vez más indigna y colonial a lo que no nos conformamos, por lo que vamos a presentar enmiendas hasta la saciedad a los presupuestos”, ha asegurado Mulet. A la vez desde Compromís “apelamos a diputados y senadores valencianos que se planten ante esta falta de lealtad y justicia en la inversión”.