La coalició Compromís demana saber el calendari d’obres del tercer fil des de Castelló cap al nord

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han denunciat la minva en el servei que ha suposat per als veïns del Maestrat l’obra del tercer fil que uneix València amb Castelló. “Amb l’obra es va eliminar el tren Alvia que comunicava el Maestrat amb Madrid i que sortia de bon matí des de Vinaròs“, denuncia el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

En una resposta parlamentària, el Govern assenyala a Compromís que les obres que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) realitza a la línia València-Castelló són “per permetre l’arribada de l’alta velocitat a aquesta última i, posteriorment al corredor mediterrani, té com a conseqüència directa la reducció de capacitat de circulació dels serveis ferroviaris, amb diferents graus d’intensitat segons l’avanç de les obres“, el que per Navarrete “suposa la més nefasta de les respostes esperables i és que, com ens temíem i ens deien, el tercer fil no fa més que empitjorar el servei i genera afectacions als diferents serveis ferroviaris ja de per si escassos al nord de les comarques castellonenques“.
En la resposta a la pregunta per la desaparició de l’Alvia amb sortida des de Vinaròs, el Govern utilitza eufemismes com “equilibrar els diferents productes que circulen per aquestes infraestructures“, o que “Renfe va determinar un pla alternatiu de transport (PAT), de manera que van passar a prestar-se mitjançant la combinació del trajecte Madrid-València, transbordant a serveis del Corredor Mediterrani per fer el trajecte València-Castelló. Per a això, es van generar diversos enllaços de trens AVE Madrid-València amb trens del Corredor Mediterrani“. És a dir que en comptes de l’Alvia els usuaris es veuen obligats a agafar un regional o altres trens que els permeten arribar a un AVE a València, amb les consegüents molèsties i preus superiors.

El dia 25 d’octubre de 2015 es va recuperar una connexió directa entre Madrid i Castelló, ja que les condicions de l’obra ho permetien, servei que segueix prestant-se en l’actualitat. “Però res diuen en canvi del tren Alvia, que s’ha suprimit. Aquest és el tracte del Govern de Rajoy i l’arribada de les millores en connectivitat de les poblacions turístiques del Maestrat com Vinaròs, Benicarló-Peníscola i sud de Tarragona que deien alguns. Molt lamentable“, afegeix Navarrete.


Petició d’informació

Compromís va a realitzar a més una petició d’informació i informes sobre el desplegament del tercer fil fins a Catalunya, el seu calendari d’obres i noves afeccions tant per les obres com posteriorment a la circulació de trens de mercaderies i passatgers, “ja que la realitat està desmentint als que defensaven el nyap del tercer fil, que ha propiciat -pel moment- una millor connexió a pseudoaltavelocidad (pseodoAVE) per a Castelló capital, però ha reduït trens al nord, perjudicant els drets, comoditat i serveis de la gent“.

El Estado no recupera el tren Alvia Vinaròs-Madrid tras las obras del tercer hilo

La coalición Compromís pide saber el calendario de obras del tercer hilo desde Castelló hacia el norte

 

Madrid, 19 de enero de 2017

 

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han denunciado la merma en el servicio que ha supuesto para los vecinos del Maestrat la obra del tercer hilo que une València con Castelló. “Con la obra se eliminó el tren Alvia que comunicaba el Maestrat con Madrid y que salía de buena mañana desde Vinaròs”, denuncia el senador por Castelló, Jordi Navarrete.

 

En una respuesta parlamentaria, el Gobierno señala a Compromís que las obras que el Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) realiza en la línea València-Castelló son “para permitir la llegada de la alta velocidad a esta última y, posteriormente al corredor mediterráneo, tiene como consecuencia directa la reducción de capacidad de circulación de los servicios ferroviarios, con diferentes grados de intensidad según el avance de las obras”, lo que para Navarrete “supone la más nefasta de las respuestas esperables y es que, como nos temíamos y nos decían, el tercer hilo no hace más que empeorar el servicio y genera afectaciones a los distintos servicios ferroviarios ya de por sí escasos en el norte de las comarcas castellonenses”.

En la respuesta a la pregunta por la desaparición del Alvia con salida desde Vinaròs, el Gobierno utiliza eufemismos como “equilibrar los diferentes productos que circulan por estas infraestructuras”, que “Renfe determinó un plan alternativo de transporte (PAT), de modo que pasaron a prestarse mediante la combinación del trayecto Madrid-Valencia, transbordando a servicios del Corredor Mediterráneo para realizar el trayecto Valencia-Castellón. Para ello, se generaron diversos enlaces de trenes AVE Madrid-Valencia con trenes del Corredor Mediterráneo”. Es decir que en vez del Alvia los usuarios se ven obligados a coger un regional u otros trenes que les permitan llegar a un AVE en Valencia, con las consiguientes molestias y precios superiores.

El día 25 de octubre de 2015 se recuperó una conexión directa entre Madrid y Castelló, ya que las condiciones de la obra lo permitían, servicio que sigue prestándose en la actualidad. “Pero nada dicen en cambio del tren Alvia, que han suprimido. Este es el trato del Gobierno de Rajoy y la llegada de las mejoras en conectividad de las poblaciones turísticas del Maestrat como Vinaròs, Benicarló-Peñíscola y del sur de Tarragona que decían algunos. Muy lamentable”, agrega Navarrete.

Petición de información

Compromís va a realizar además una petición de información e informes sobre el despliegue del tercer hilo hasta Cataluña, su calendario de obras y nuevas afecciones tanto por las obras como posteriormente a la circulación de trenes de mercancías y pasajeros, “ya que la realidad está desmintiendo a quienes defendían la chapuza del tercer hilo, que ha propiciado por el momento una mejor conexión en pseudoaltavelocidad (pseodoAVE) para Castelló capital pero ha reducido trenes en el norte, perjudicando los derechos, comodidad y servicios de la gente”.

resposta ave