Mentre el delegat del Govern, Joan Carles Moragues, assenyala que la liberalització de l’AP-7 desterrava les variants Castelló-Orpesa, Foment assegura que segueixen redactant-se després de tants anys

El senador Carles Mulet ha denunciat que “el Govern continua sense aclarir-se amb les variants de la N-340 als municipis de Castelló, Benicàssim i Orpesa”. Així, ha retret al Govern les contradiccions i “constants excuses” cap a l’execució d’aquestes variants que van ser adjudicades en el tram de Castelló, de 8,9 quilòmetres, al novembre de 2007 per un import de 752.316 euros. El de Benicàssim, de 14,5 quilòmetres i el d’Orpesa, de 6,2 quilòmetres, en 2008 per gairebé 1,7 milions d’euros.

Segons Mulet, mentre el delegat al País Valencià, Juan Carlos Moragues, apunta que la liberalització del peatge de l’AP-7 al 2019 quan conclou la concessió fa innecessària l’actuació i s’aposta per dirigir el trànsit per la A-7 (que segueix inacabada) fins a Catalunya, el Govern assegura en una recent resposta que segueix redactant els projectes tants anys després “amb una lamentable i concisa resposta en la qual no concreta res i dóna per fet que manté aquests projectes de variant a la N-340” .

El senador designat per les Corts Valencianes ha indicat a més que “la postergació en la recuperació pública de l’AP7 com a conseqüència de les decisions erràtiques dels successius governs centrals d’allargar la concessió, dificulta molt més una solució immediata a nombrosos problemes i inversions que necessita la xarxa viària valenciana” i que “després de tant misteri i contradiccions sobre aquestes qüestions només poden haver-hi plans ocults per al vial de pagament i el negoci que suposa per als de sempre”.

La coalició preguntava al Govern si descartaven definitivament aquests projectes sobre la N340 i si la seua redacció havia ocasionat algun cost a les arques públiques. Mulet ha conclòs demanant que “aclarisquen si van a fer-les o no. Que les facen d’una vegada si és que les volen fer i, si és que no, que no posen excuses i prenguen mesures”, ha dit.