El senador de Compromís, Carles Mulet, ha remarcado hoy, que el escándalo por los 10 millones inyectados por la Conselleria de Cultura en el Master Golf de Castelló no se limitaría sólo a esa cantidad, sino que hay que sumar todo lo que desembolsó también la Diputación Provincial y la empresa pública Aerocas.

Según ha relatado Mulet, “el Master Golf fue sólo uno más de les intentos, como también fue el Torneo 4 Tour Aeropuerto de Castelló”, eventos carísimos, ultrafinanciados con dinero público, que empezaron a celebrarse en el campo de golf del Mediterráneo, “La Coma”, de Borriol, entidad privada entonces presidida por Carlos Fabra, justo cuando su situación económica empezaba a ser dramática; todos estos eventos fueron organizados para intentar salvar la economía de una entidad que luego Fabra tuvo que abandonar a mejor suerte.

Así, a parte del Master Golf entre 2008 y 2011, desde 2004 a 2010, se estuvo celebrando el Torneo 4 Tours Aeropuerto de Castellón-Costa Azahar. Carlos Fabra era presidente del campo de Golf, pero también de la empresa pública Aerocas, que derrochaba dinero en torneos en este centro y también de la Diputación provincial, que no escatimó recursos para ambos torneos.

Match Golf, no estaría solamente implicada en la trama Púnica, sino también en la Gürtel, en su vertiente balear. Su sede fue registrada de hecho por la policía y acusada de corrupción. “Fabra conseguía que la Diputación y Aerocas, presididas por él, financiaran anualmente el Master Golf o el 4 Tours en su campo de golf privado y, al mismo tiempo, recibía millonadas por parte de la Generalitat, todo en torneos que pasaron sin pena ni gloria, pero generando importantes desfalcos de dinero público, ya en 2011, cuando el Master Golf superó el coste de 2 millones de euros solo directamente para la Generalitat. La Sindicatura de Cuentas ya denunció anomalías. 

Mulet ha recordado que estos torneos se acabaron “sin pena ni gloria” cuando se apea a Fabra de la Diputación Provincial y es, justamente entonces, cuando sale a la luz el agujero económico ya insalvable del campo de golf, que superaría los 4 millones de euros, por lo que ha de buscarse al también ultra subvencionado y protegido por Fabra, el golfista de Borriol Sergio García, para intentar rescatar al campo de la ruina.

El torneo del Master Golf podía fundir en un solo fin de semana, dos millones de dinero público. El torneo de 4 Tours llegó a costar cerca de un millón de euros en su corta e insignificante vida. Respecto al Match Golf, además de los más de dos millones de euros al año de la Generalitat vía Conselleria de Cultura, la Diputación provincial le destinaba más de 300.000 euros al año (para un fin de semana) y Aerocas llegó a desembolsar más de 135.000 euros por certamen.


Mulet “el torneig de golf de Fabra no només era Púnica, era també Gürtel i l’intent de salvar el camp de golf privat de Carlos Fabra

Castelló, 22 de juny de 2016

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha remarcat hui, que l’escàndol pels 10 milions injectats per la Conselleria de Cultura en el Màster Golf de Castelló no es limitaria només a aquesta quantitat, sinó que cal sumar-hi tot el que va desemborsar també la Diputació Provincial i l’empresa pública Aerocas.

 

Segons ha relatat Mulet, “el Màster Golf va ser només un més dels intents, com també va ser el Torneig 4 Tour Aeroport de Castelló“, esdeveniments caríssims, ultrafinançats amb diners públics, que van començar a celebrar-se en el camp de golf del Mediterráneo “la Coma”, de Borriol, entitat privada llavors presidida per Carlos Fabra, just quan la seua situació econòmica començava a ser dramàtica; tots aquests esdeveniments van ser organitzats per intentar salvar l’economia d’una entitat que després Fabra va haver d’abandonar a millor sort.

Així, a part del Màster Golf entre 2008 i 2011, des de 2004 a 2010, es va estar celebrant el Torneig 4 Tours Aeroport de Castelló-Costa Azahar. Carlos Fabra era president del camp de golf, però també de l’empresa pública Aerocas, que malbaratava diners en tornejos en aquest centre i també de la Diputació provincial, que no va escatimar recursos per a tots dos tornejos.

Match Golf, no estaria només implicada en la trama Púnica, sinó també en la Gürtel, en la vessant balear. La seua seu va ser enregistrada, de fet, per la policia i acusada la firma de corrupció. “Fabra aconseguia que la Diputació i Aerocas, presidides per ell, financessin anualment el Màster Golf o el 4 Tours en el seu camp de golf privat i, al mateix temps, rebia milionades per part de la Generalitat”, tot en tornejos que van passar sense pena ni glòria, però generant importants desfalcs de diners públics, ja el 2011, quan el Màster Golf va superar el cost de 2 milions d’euros només directament a la Generalitat. La Sindicatura de Comptes ja va denunciar anomalies.

Mulet ha recordat que aquests tornejos es van acabar “sense pena ni glòria” quan es fa fora Fabra de la Diputació Provincial i és, justament llavors, quan surt a la llum el forat econòmic ja insalvable del camp de golf, que superaria els 4 milions d’euros, pel que ha de buscar-se al també ultrasubvencionat i protegit per Fabra, el golfista de Borriol Sergio García, per intentar rescatar el camp de la ruïna.

El torneig del Màster Golf podia fondre en un sol cap de setmana, dos milions de diners públics. El torneig de 4 Tours va arribar a costar prop d’un milió d’euros en la seua curta i insignificant vida. Pel que fa al Match Golf, a més dels més de dos milions d’euros a l’any de la Generalitat via Conselleria de Cultura, la Diputació provincial li destinava més de 300.000 euros a l’any (per un cap de setmana) i Aerocas va arribar a desemborsar més de 135.000 euros per certamen.