Els senadors afirmen que els resultats podrien haver sigut molt diferents amb un govern de canvi



Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Dolors Pérez, han mostrat este matí la seua preocupació després d’analitzar les dades sobre ocupació que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística en la seua Enquesta de Població Activa. En ella s’afirma que l’atur ha augmentat durant el primer trimestre de l’any en 11.900 persones i que el nombre d’aturats se situa en 4.791.400 persones, la qual cosa representa una taxa d’atur del 21%.

El portaveu del grup valencià al Senat, Carles Mulet, ha destacat que “el més preocupant de la situació és que el nombre de persones actives ha descendit en 52.700 persones i continua la seua vertiginosa caiguda, la gent està veient-se obligada a abandonar el país i a patir un exili econòmic”.

En opinió de la senadora Dolors Pérez “mentre el PSOE s’ha dedicat a jugar als pactes impossibles amb els quals proposen abaratir l’acomiadament i fomentar la precarietat, la ciutadania estava esperant un acord de les forces del canvi que aplique polítiques veritablement efectives contra l’atur”.

La coalició Compromís lamenta que el PSOE haja deixat escapar les oportunitats que reiteradament se li han presentat per a formar un govern de canvi i poder fer front així a la xacra de l’atur, que ja suma cinc anys seguits amb una taxa superior al 20%.