El portaveu a la Comissió de Foment, Carles Mulet, assenyala que “l’Estat no compleix el que promet i no inverteix on toca ni com toca”

Madrid, 13 de abril de 2016

El senador de Compromís, portaveu del Grup Parlamentari del Canvi i membre de la Comissió de Foment, Carles Mulet, ha denunciat hui al Senat en la seua intervenció que, a la vista del mapa de l’alta velocitat d’Espanya queda ben clar que “parlem d’un Estat que no compleix el que promet i no es gestiona correctament al no invertir allà on toca”.

Mulet, que ha intervingut en el debat ha criticat com s’opta per actuacions que no son prioritàries per als grans segments de població. “Amb l’AVE es busquen projectes megalòmans radials per a unes elits que comuniquen capitals fins Madrid, amb estacions fantasma com la de Guadalajara, amb estacions de vegades a llocs ridículs, en detriment del tren tradicional, de la distribució territorial i de la lógica econòmica”, ha indicat el senador valencià.

Compromís ha denunciat com -front al sistema radial- “és impossible” viatjar en trens d’alta velocitat de la segona a la tercera ciutat de l’Estat o com, si es fa servir l’Euromed, es topa amb el coll de botella de Vandellós, on el corredor litoral que és prioritari per a la UE “es queda amb una sola via, amb els problemes que això ocasiona”. Això front a un AVE que, recordem, ha tingut un cost milionari i que fan servir 15 persones de mitjana a la població de Yebes (Guadalajara).

Així Mulet ha recordat que “mentre l’AVE segueix sent el mimat dels governs PP-PSOE i gaudeix d’una plataforma única, tot i els elevats preus del bitllet per uns minuts menys de trajecte,  ens trobem amb una cara B on trobem portes giratòries, comissionistes com Alejandro Agag, grans constructores, sobrecostos i finançament de partits polítics”. D’altra banda a l’arc mediterrani, el que ha de ser l’eixida de totes les mercaderies de les comunitats més dinàmiques de l’Estat, “ni està ni se l’espera” i ara i fan un succedani ridícul i caríssim, un tercer carril que saturarà més les vies i que té a tot el nord del País Valencià immers en un caos ferroviari.